HJÄRTSTARTARE FÖR PRIVAT BRUK

Vilken hjärtstartare ska du som privatperson välja, ska du köpa eller hyra?

 

Många tycker det är svårt att bestämma sig för om de ska hyra eller köpa sin hjärtstartare.

Vi har försökt att lyfta de fördelar vi ser oavsett vad man väljer.

ABC RÄDDALIV erbjuder olika alternativ när det är dags att införskaffa sig en hjärtstartare.

Vi erbjuder 3 varianter för att tillgodose olika behov, det är följande.

 

  • Fördelar med att köpa en hjärtstartare av oss innebär att du/ni får

 

  • 8 års garanti på hjärtstartaren.

 

  • En försäkring som gäller i ett år om den exempelvis blir stulen eller skadad. Sedan går det bra att köpa till en försäkring som kostar ca 300 kr per år.

 

  • Vi erbjuder en gratis utbildning av den hjärtstartare som du väljer den ges som nedladdningsbar utbildning eller via zoom. Målet är att du som köper hjärtstartaren och dina anhöriga ska känna sig trygg och säker med att agera om olycka när framme. Då ska ni kunna utföra HLR i kombination med hjärtstartaren. 

 

  • Ni äger er hjärtstartare.

 

  • Begär offert

 

 

  • Fördelar med att hyra hjärtstartare

 

När ni hyr en hjärtstartare så ingår en allriskförsäkring, fullservice och support via telefon eller mail och garanti det innebär ett problemfritt hyresavtal som skapar trygghet.

I dag är det lika vanligt att hyra en hjärtstartare som att äga den.

 

  •  Fast månadsavgift Ger dig kontroll över kostnaderna 

 

  • Byte av batteri & elektroder när hållbarhetstiden går ut – enkelt och utan kostnad via telefon & hemsida.

 

 

  • När ni hyr en hjärtstartare av oss ingår även en utbildning via zoom eller nedladdningsbar webbkurs hur er hjärtstartare fungerar i kombination med HLR. Målet är att du som köper hjärtstartaren och dina anhöriga ska känna sig trygg och säker med att agera om olycka när framme. Då ska ni kunna utföra HLR i kombination med hjärtstartaren. 

 

  • Hyrestiden är vanligtvis 60 månader med möjlighet till att förlänga avtalet eller ha hyrestiden på ett kortare intervall.

 

  • Begär offert

 

Vi rekommenderar och erbjuder gratis utbildning på just det märke av hjärtstartare du köper av oss

 

  • Det är viktigt att du regelbundet håller din kunskap vid liv genom att årligen gå en kurs i Första Hjälpen HLR i kombination med hur din hjärtstartare fungerar. På så sätt blir du trygg och säker på hur du ska agera om olyckan är framme. Det ingår en webb baserad utbildning av den hjärtstartare som du köper av oss. Det går även att genomföra kursen fysiskt till en merkostnad.

 

  • Vi på ABC RÄDDALIV erbjuder olika utbildnings alternativ i samband med att du köper din hjärtstartare av oss. Du kan välja att gå en fysisk kurs, en kurs via zoom via webben eller en nedladdningsbar kurs som du har till ditt förfogande upp till 1 år. Det beror helt enkelt på vad som passar dig bäst och var i Sverige du bor.

 

  • Våra instruktörer är alla certifierade utbildare via Röda Korset, det innebär också att våra kurser håller högsta kvalitét och att 70 % av kursen är praktiska övningar. Det är så du befäster din kunskap på bästa sätt, genom learning by doing. Målet är att du ska känna dig trygg och säker med hur du ska agera om olyckan är framme.

 

  • Vi erbjuder även en gratis utbildning av din AED när du köper en kurs av oss.

 

Vilken hjärtstartare är bäst?

 

Det beror på vem det är som frågar och vilka behov du/ni har.

Vi valt ut de bästa hjärtstartarna på marknaden enligt vårt omdöme, 4 riktigt bra hjärtstartare som är lämpade för olika målgrupper. För att veta vilken som ni ska välja är det bra om ni besvara följande frågor för att kunna komma fram till vilken som lämpar sig bäst för just er verksamhet. Vi hjälper gärna till så kontakta oss för rådgivning och offert.

 

Besvara följande frågor innan du väljer vilken modell som passar er bäst!

 

  • Vilken miljö ska hjärtstartaren används i, inomhus, på båten eller när du är ute i naturen eller ute på äventyr.

 

  • Är det viktigt att hjärtstartaren slår på direkt när ni öppnar locket eller är det ok att ni ska trycka på ON-knappen först innan ni använder den

 

  • Hur vill du få informationen och instruktionerna som hjärtstartaren ger, via en röst som guider dig? via en röst som förstärker med bilder och lampor hur du ska göra? Har du särskilda behov exempelvis om du är hörselskadad och vill läsa dig till instruktionerna?

 

  • Vilken support och service önskas?

 

  • Givetvis är det viktigt med regelbunden HLR-utbildning, rutiner för beredskap (larmkedja) samt underhåll och utbildning på din hjärtstartare.

 

  • Önskar ni informationen på olika språk?

 

Besvara dessa frågor gå in i jämförelsetabellen och se vilken hjärtstartare som passar dina behov bäst. Du är även välkommen att maila oss så hjälper vi dig att hitta rätt.

 

Vad krävs för underhåll & service av hjärtstartare?

 

  • Batterier och elektroder i en hjärtstartare är vitala delar som har ett bäst före-datum.

Dessa måste oftast kontrolleras manuellt för att vara säker på att hjärtstartaren fungerar när den verkligen behövs. Det slipper ni när ni köper eller hyr en hjärtstartare av oss.

 

  • De flesta hjärtstartare kontrollerar sin status genom kontinuerliga självtester. Är något fel på den ska hjärtstartaren ge en indikation om detta. Om t. ex. batterierna håller på att ta slut och behöver bytas, brukar en röd lampa blinka och hjärtstartaren ger ifrån sig ljud, ungefär som en brandvarnare.

 

  • Batteriet är ett litium batteri som håller ca 4 – 5 år. Och kan ge ifrån sig flera hundra elektriska stötar om det skulle behövas.

 

  • Elektroder håller normalt 2-5 år. Efter sitt bäst-före datum kan klistret på elektroderna ha försämrats, därför behöver man själv hålla koll på att beställa nya elektroder innan de passerar utgångsdatumet.

 

  • Om man har använt en hjärtstartare i ett skarpt läge ska man byta både batterier och elektroder, något som är enkelt att göra själv. Efter bytet gör hjärtstartaren ett självtest och kontrollerar att allt är okej

 

  • Eftersom det är delar som behöver bytas ut med jämna mellanrum, hjälper vi våra kunder med att hålla koll på när det är dags.

 

 

Är det ett krav att gå HLR-kurs när man skaffar hjärtstartare?

 

Om ni vill följa Arbetsmiljöverkets riktlinjer så är svaret ja. Men någon lag för att man måste erbjuda en kurs i HLR finns inte. Däremot den största aktören som utbildar i Första Hjälpen D HLR är Röda Korset som är världens största krisorganisation rekommenderar att hålla kunskapen vid liv genom att ta del av en utbildning varje år.

 

ABC RÄDDALIVS rekommendation är att erbjuda era anställda eller medlemmar en utbildning som utgår ifrån Röda Korsets utbildningsupplägg. Det innebär att 70 % av kursen är praktiska övningar allt för att bli trygg och säker hur man ska agera om olyckan är framme.

 

Våra instruktörer är alla certifierade utbildare av Röda Korset så att de håller samma goda kvalité genom att de kvalité säkras regelbundet.  De utbildningar som rekommenderas i första hand är Första Hjälpen Hjärt-lungräddning med hjärtstartare DHLR eller Hjärt- lungräddning i kombination med Hjärtstartare D HLR. Eller en inriktning mot målgruppen Barn Första Hjälpen D HLR Baby/Barn. Alla dessa utbildningar är 3 h 15 min långa. Det går även att välja specialinriktning se utbudet under Utbildningar eller kontakta oss om ni har egna önskemål.